Článek
Postup
01.
Stroužky česneku oloupejte, ale nechte v celku. Do menšího hrnce dejte česnek, snítky tymiánu a rozmarýnu (klidně můžete přidat i chilli papričku), zalijte olivovým olejem.
02.
Pozvolna olej zahřejte na 60–70 stupňů a zvolna konfitujte při této teplotě asi hodinu a půl. Olej nesmí bublat, teplotu hlídejte kuchyňským teploměrem. Já jsem na indukční desce použila stupeň ohřevu 1–2.
03.
Po dvou hodinách je česnek měkký. Olej nechte trochu zchladnout, bylinky můžete vyhodit. Stroužky česneku dejte do zavařovací skleničky a zalijte je olivovým olejem, doporučuji přidat ještě čerstvý tymián a rozmarýn.
Tip: Zbylý olej můžete ještě použít, krásně voní a chutná po česneku.
Zkuste také bezvadné bramborovo-česnekové harmoniky.