Článek
Postup
01.
Rybí filé nemusíte před přípravou úplně rozmrazit, postačí, když ho necháte 10-15 minut povolit na lince. Zatímco filé odpočívá, stihnete oloupat brambory na přílohu (k jemné rybě s křupavou krustou se dobře hodí jemná bramborová kaše).
02.
Předehřejte troubu na 180 °C. Rozmixujte starší rohlík na jemné drobečky a vysypejte je do mísy. Přidejte najemno nakrájenou petrželovou nať, na plátky nakrájené máslo a do mísy nastrouhejte trochu parmazánu. S citem osolte, opepřete a konečky prstů směs zpracujte na hrubší rohlíkovou „drobenku“.
Tip: Milovníci česnekové chuti můžou přidat i prolisovaný stroužek česneku, k rybě se dobře hodí.
03.
Povolené filé dejte na plech vyložený papírem na pečení, také jemně osolte a navršte na něj připravenou směs. Vložte do trouby a pečte 20 minut, až ochucená strouhanka hezky zezlátne (na poslední 2-3 minuty můžete troubu přepnout na gril, krustička bude ještě křupavější). Podávejte ihned.
Mezi oblíbené ryby patří i losos a večeře z něj může být na stole stejně rychle. Na citronové těstoviny s cuketou, lososem a smetanou vám bude stačit 15 minut a tataráček z lososa umícháte ještě rychleji.