Článek
I tak jednoduchý recept, jako je smažený hermelín, se dá posunout na vyšší úroveň. Zkuste například přidat do strouhanky trochu jemně nastrouhaného parmazánu, namletých oříšků nebo bylinek, třeba rozmarýn či tymián. Také hermelín můžete podélně rozříznout a proložit ho plátky šunky.
Postup
01.
Nejprve si připravte tři misky nebo hluboké talíře. Do jedné nasypte mouku, ve druhé rozšlehejte vejce společně s mlékem, solí a pepřem, do třetí misky dejte strouhanku.
02.
Hermelín lehce potřete vodou a obalte ho v mouce, díky vodě na něm bude krásně držet. Poté ho důkladně obalte ve vajíčku a strouhance. Pokud chcete mít jistotu, že sýr při smažení nevyteče, obalte ho ještě jednou v mouce a strouhance.
03.
V pánvi s vyšším okrajem rozehřejte olej a opečte na něm sýr dozlatova z obou stran.
04.
Obalovaný hermelín podávejte s brusinkovým kompotem a jako přílohu zvolte vařené brambory, hranolky, čerstvé pečivo nebo pro dietnější variantu zeleninový salát.
Snažíte se vyhýbat smaženým pokrmům? I klasický hermelín si můžete připravit odlehčeně, a to v troubě!