Článek
Ratatouille patří mezi základní pokrmy francouzské kuchyně. Často se podává jako příloha, ale setkáte se s ním i jako s hlavním jídlem. Z české kuchyně se nejvíc podobá leču, takže když budete chtít ratatouille vydatnější, přidejte do něj uzeninu stejně jako do tuzemské klasiky.
Postup
01.
Zeleninu omyjte a očistěte od nejedlých částí. Vše kromě 1 stroužku česneku nakrájejte na menší kousky.
02.
V pánvi s víkem nebo v hrnci rozehřejte polovinu oleje. Do zlatova opečte cibuli, lilek a papriky. Poté přidejte česnek s cuketou a vše společně provařte. Vlijte rajčata i se šťávou, přidejte sůl s pepřem a promíchejte. Zeleninovou směs duste poloodkrytou asi 30 minut.
03.
Na závěr přidejte zbylý olej, utřený stroužek česneku a čerstvé bylinky. Naposled promíchejte a ihned servírujte.
Baví vás francouzská kuchyně? Podívejte se na další recepty!