Hlavní obsah
3,8
(4)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Pečená vejce v malých zapékacích miskách se dají připravit na mnoho způsobů. Podávat je můžete jako vydatnou snídani nebo originální večeři plnou bílkovin.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 ks vejce
  • 1 lžička oleje
  • 80 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce ricotty
  • 2 ks sušených rajčat
  • 1 snítka čerstvé bazalky
  • 2 špetky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Sušená rajčata nasekejte najemno společně se dvěma lístky čerstvé bazalky. Zamíchejte je do ricotty, kterou dle chuti osolte a opepřete.

02.

Malé zapékací mističky vymažte olejem či máslem. Na dno každé z nich nalijte cca 40 ml smetany a přidejte lžíci ricottové směsi.

03.

Aby žloutek nebyl pečením vysušený, ale bílek byl tak akorát, dávám nejprve do zapékací misky samotné bílky. Osolte a dejte misky péct do předehřáté trouby na 180 stupňů.

04.

Asi po pěti minutách přidejte do každé misky žloutek a dál pečte pět minut.

Foto: Svatava Vašková

Pečená vejce podávejte, ozdobená čerstvou bazalkou, s pečivem.Foto: Svatava Vašková

Máte rádi podobné lahůdky? To by vám mohly chutnat i zapékané bagetky s vejcem a slaninou nebo švýcarské vejce v sýrové košilce

Související témata:

Načítám