Článek
Postup
01.
Najemno pokrájenou cibuli nechte pozvolna zesklovatět na másle, zasypejte moukou, ještě chvilku opékejte a za stálého míchání zalijte vývarem. Osolte a 15 minut povařte.
02.
Mezitím oloupejte brambory, pokrájejte je na menší kousky a v osolené vodě uvařte doměkka. Vajíčka (1 až 2 kusy na osobu) vložte do vroucí vody, 9 až 10 minut je povařte, propláchněte studenou vodou a oloupejte.
03.
Dokončete omáčku: cibulku rozmixujte ponorným mixérem, vývar zalijte smetanou (na šlehání nebo na vaření) a omáčku lehce prohřejte. Asi tak po dvou minutách ji odstavte a dochuťte nastrouhaným křenem, solí a citronovou šťávou.
Zbytek křenu použijte do řepové pomazánky, klasické křenové omáčky s hovězím jazykem nebo ho uchovejte v podobě křenové pasty, která vám vydrží měsíce.