Hlavní obsah
4,0
(5)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Snadný, rychlý, levný a hlavně chutný... Takový je dnešní oběd! I když výroba domácích fleků může znít komplikovaně, zvládnete je levou zadní a s kapustou jsou naprosto neodolatelná dvojka.

40 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks kapusty
  • 3 lžíce oleje
  • 3 špetky soli
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1 stroužek česneku
Fleky
  • 400 g polohrubé mouky
  • 3 ks vejce
  • 3 špetky soli
  • 2,5 l vody
  • 2 lžíce oleje
Článek

Když už se děláte s domácími těstovinami, nemusíte skončit jen u fleků. Zkuste špagety nebo farfalle (motýlky) a využijte je na další luxusní recepty. Vybrali jsme jich pro vás víc než 50!

Postup

01.

Kapustu nakrájejte na kusy velikosti sousta. Ve větší pánvi nebo hrnci rozehřejte olej, přidejte kapustu, osolte, ochuťte kmínem a nechte dusit asi 30 minut.

02.

Mezitím připravte fleky. Mouku smíchejte s vejci a solí a propracujte do hladkého těsta. To poté vyválejte na tloušťku asi 2-3 mm a nakrájejte na kostky velikosti fleků. Vodu přiveďte k varu, osolte ji, vlijte 2 lžíce oleje a uvařte flíčky doměkka - trvá to přibližně 10 minut dle velikosti těstovin. Hotové fleky sceďte a nechte okapat.

03.

Na pánvi rozehřejte máslo a osmažte na něm najemno nasekanou cibulku dozlatova. Na poslední minutku přidejte na plátky nakrájený česnek. Opečenou cibuli přidejte ke kapustě a vše na závěr smíchejte s těstovinami. Můžete ihned servírovat.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie13 258,32 kJ
Bílkoviny125,19 g
Tuky113,43 g
Sacharidy401,84 g
Sůl7,54 g
SAFA22,09 g
Vláknina104,94 g
Cukry40,28 g

Načítám