Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Pikantní maďarská kuchyně skrývá poklady, které rozhodně stojí za to čas od času oprášit. Znáte rybí polévku jménem halászlé? Zkuste ji projednou vyměnit za českou klasiku v podobě rybí polévky, budete překvapeni, jak dobře jste se rozhodli.

30 min.
Příprava
1 hod., 15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 lžička soli
  • 10 kuliček pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • 3 listy bobkového listu
  • 3 lžíce mleté sladké papriky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks rajčat
  • 1 ks zelené papriky
  • 2 ks cibule
  • 1/2 kg kapra
Článek

Postup

01.

Rybu očistěte a oddělte hlavu, kůži a co nejvíce kostí.

02.

Čisté maso nakrájejte na sousta, osolte a schovejte do lednice.

03.

Zbytky ryby, nakrájenou polovinu papriky, nasekané rajče, celé stroužky česneku, oloupané cibule v celku a všechno koření zalijte litrem a půl vody, osolte a alespoň hodinu povařte.

04.

Vývar sceďte, dejte do něj odložené kousky rybího masa a kousky zbylé papriky a asi 15 minut povařte do změknutí a podávejte.

Jakou štědrovečerní polévku máte rádi vy?

Načítám