Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Domácí vaječňák je klasika, ale co takhle zkusit i „domácí Baileys“? Uděláte jím radost jak sobě, tak i případným obdarovaným. Příprava je opravdu jednoduchá a výsledek skvostný.

10 min.
Příprava
2 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 lahve
  • 2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 500 ml mléka
  • 400 ml rumu
Článek

Chcete si práci usnadnit? Rovnou si kupte karamelové kondenzované mléko. Chuť je sice trochu odlišná, než když si ho svaříte sami, ale i tak si pochutnáte.

Postup

01.

Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu a vložte do ní obě plechovky slazeného kondenzovaného mléka. Vařte je 2 hodiny a poté nechte vychladnout.

02.

Mezitím uvařte z pudinkového prášku a mléka pudink podle postupu přípravy na obalu. Pudink nemusíte sladit, výsledný likér je díky kondenzovanému mléku sladký dost.

03.

K vychladlému pudinku přimíchejte obsah svařených mléčných konzerv a rum a vše důkladně prošlehejte mixérem. Vzniklý nápoj přelijte do lahví a skladujte v chladu.

Hledáte tipy na další jedlé dárky? Zde jich najdete hned 35!

Energetická hodnota celkem - 2 lahve
Energie15 965,2 kJ
Bílkoviny75,74 g
Tuky71,06 g
Sacharidy711,52 g
Sůl2,49 g
SAFA47,17 g
Vláknina0,07 g
Cukry459,7 g

Načítám