Hlavní obsah
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Domácí vaječňák je klasika, ale co takhle zkusit i „domácí Baileys“? Uděláte jím radost jak sobě, tak i případným obdarovaným. Příprava je opravdu jednoduchá a výsledek skvostný.

10 min.
Příprava
2 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 lahve
  • 2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka
    7
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 500 ml mléka
    7
  • 400 ml rumu
Obsažené alergeny
7
Mléko a mléčné výrobky
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Chcete si práci usnadnit? Rovnou si kupte karamelové kondenzované mléko. Chuť je sice trochu odlišná, než když si ho svaříte sami, ale i tak si pochutnáte.

Postup

01.

Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu a vložte do ní obě plechovky slazeného kondenzovaného mléka. Vařte je 2 hodiny a poté nechte vychladnout.

02.

Mezitím uvařte z pudinkového prášku a mléka pudink podle postupu přípravy na obalu. Pudink nemusíte sladit, výsledný likér je díky kondenzovanému mléku sladký dost.

03.

K vychladlému pudinku přimíchejte obsah svařených mléčných konzerv a rum a vše důkladně prošlehejte mixérem. Vzniklý nápoj přelijte do lahví a skladujte v chladu.

Hledáte tipy na další jedlé dárky? Zde jich najdete hned 35!

Energetická hodnota celkem pro 1 láhev
Energie7 982,6 kJ
Bílkoviny37,87 g
Tuky35,53 g
Sacharidy355,76 g
Sůl1,24 g
SAFA23,58 g
Vláknina0,04 g
Cukry229,85 g

Načítám