Článek
Vinné cukroví není samo o sobě moc sladké, takže pokud by to na vás bylo málo „vánoční“, přidejte do těsta přibližně 50 g moučkového cukru. Pro ještě výraznější a originálnější chuť můžete cukroví obalit ve skořicovém cukru.
Recepty na nejlepší cukroví
Postup
01.
Mouku prosejte s vanilkovým cukrem do mísy, přidejte na kostky nakrájené studené máslo a přilijte víno. Těsto rychle zpracujte, zabalte do potravinářské fólie a dejte nejméně na hodinu odležet do lednice.
02.
Po rozležení těsto vyválejte na pomoučené pracovní ploše na plát vysoký asi 5 mm a vykrajujte z něj oblíbené tvary. Přeneste na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 190 °C asi 15 minut. Po upečení ještě teplé cukroví obalte v moučkovém cukru.