Článek
Postup
01.
Základem je rozpustit v páře (dá se menší kastrolek, aby držel, na větší, ve kterém vře voda) jedno balení ztuženého tuku. Za stálého míchání přisypete cukr, kakao, sušené mléko (není nutné) a potom popustíte uzdu své fantazii. Můžete se „vyřádit“ ořechy, rozinkami, pokrájenými datlemi, čokoládou, rumem, kávou – jak je libo.
02.
Až zjistíte, že vám to chutná, vzniklou směs v míse spojíte s piškotovou strouhankou (rozmixovanými, rozválcovanými piškoty), necháte krátce vychladit a potom tvoříte drobné válečky – ocásky, které ještě můžete obalit v kokosu, moučkovém cukru, nasekaných oříšcích… Tyto útvary se osvědčilo zabalit do alobalu.
03.
Uložíte v lednici a potom jednoduše krájíte (jako veku). Podle toho, co jste do nich vložily, bude vypadat jejich mozaika na průřezu. Z ozdobených podnosů rychle mizí, ale v lednici vydrží dlouho.