Článek
Dezert Pavlova pochází z Nového Zélandu a inspirací mu dle legendy byla slavná ruská baletka Anna Pavlova. Má připomínat nadýchanou a elegantní baletní sukni.
Postup
01.
Vaječné bílky nejprve se špetkou soli vyšlehteje na tuhý sníh. Poté do něj postupně zašlehejte cukr krupici tak, aby se každá dávka cukru vždy zcela rozpustila. Nakonec do hmoty krátce zašlehejte škrob a ocet.
02.
Troubu předehřejte na 160 °C. Na plech položte pečicí papír. Velkou lžící přendejte tuhý lesklý sníh na papír do tvaru věnce. Plech ihned přesuňte do trouby a snižte teplotu na 110 stupňů. Pusinku sušte asi 90 minut.
Tip: Na papír si můžete tvar věnce předem naznačit, abyste ho dobře trefili.
03.
V průběhu pečení občas otevřete dvířka trouby, aby se odvětrala. Kdyby pusinka začala hnědnout, snižte teplotu. Po upečení nechte bílkový věnec zchladnout v otevřené troubě.
04.
Mezitím vyšlehejte smetanu ke šlehání s vanilkovým cukrem. Tuhou šlehačkou ozdobte vychladlý věnec a přidejte čerstvé ovoce: pomeranče, čerstvé brusinky a borůvky. Doplňte čerstvým rozmarýnem.
Vánoční cukroví
Vanilkové rohlíčky • Perníčky • Linecké cukroví • Pracny • Rumové kuličky • Vosí hnízda • Rafaelo kuličky • Kokosky • Další vánoční cukroví