Článek
Medové perníčky k českým Vánocům zkrátka patří a tento tradiční recept používá jako tuk sádlo. Ozdobíte je rychlou bílkovou polevou, nebo máte raději čokoládovou polevu?
Vánoční cukroví
Vanilkové rohlíčky • Perníčky • Linecké cukroví • Pracny • Rumové kuličky • Vosí hnízda • Rafaelo kuličky • Kokosky • Další vánoční cukroví
Recepty na Štědrý den
Postup
01.
Hladkou mouku, cukr moučka, kakao, sodu a kypřicí prášek do perníku smíchejte v misce. Pak přidejte med, celá vejce a sádlo a vypracujte jednotné tmavě hnědé těsto. Propracujte ho opravdu důkladně, aby se sádlo rovnoměrně rozprostřelo.
02.
Na jemně pomoučněném válu vyválejte asi 4 mm vysoký plát těsta a vykrajujte z něj perníčky libovolného tvaru. V troubě vyhřáté na 180 °C pečte po dobu 7 minut a hotové, ještě horké potřete rozšlehaným vajíčkem. Jsou hned měkké a vydrží až do Vánoc.
Netoužíte po tučném pečivu? Vyzkoušejte recept na hned měkké žitné perníčky bez tuku podle Sandtnerové