Článek
I když je toto recept na vánoční cukroví, jde připravit jako klasický koláč na plech, který si můžete užít po celý rok. Takže si recept dobře uložte, protože výsledná chuť moučníku je naprosto luxusní!
Recepty na nejlepší cukroví
Postup
01.
Změklé máslo, cukr a vejce dejte do robotu a důkladně vyšlehejte. Aby byla směs opravdu nadýchaná, zabere to asi 20 minut. Mezitím smíchejte mouku s kakaem a sypkou směs zašlehejte k vaječné.
02.
Těsto nalijte do vyššího plechu vyloženého pečicím papírem a dejte péct asi na 30 minut do vyhřáté trouby na 180 °C.
03.
Na polevu vsypte moučkový cukr do mísy a pomalu po lžících zašlehávejte rum. Poleva by měla být mírně řídká, ale po namočení lžíce se na ní udržet.
04.
Po upečení přelijte ještě teplý koláč polevou, nechte mírně prochladnout a postupným odkrajováním kulatou formičkou z buchty vykrajujte měsíčky. Rumové cukroví můžete podávat ihned, ale vláčné vydrží i týden.