Hlavní obsah
2,8
(6)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Kdo říká, že cukroví musí být piplačka? Tyto měsíčky zvládnete připravit raz dva, protože těsto jen vylejete na plech, upečete, potřete polevou a snadno vykrájíte. A ta chuť? Naprosto božská!

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 300 g másla
  • 300 g cukru krystal
  • 6 ks vejce
  • 2 lžíce rumu
  • 300 g hladké mouky
  • 50 g kakaa
Poleva
  • 80 ml rumu
  • 300 g cukru moučka
Článek

I když je toto recept na vánoční cukroví, jde připravit jako klasický koláč na plech, který si můžete užít po celý rok. Takže si recept dobře uložte, protože výsledná chuť moučníku je naprosto luxusní!

Postup

01.

Změklé máslo, cukr a vejce dejte do robotu a důkladně vyšlehejte. Aby byla směs opravdu nadýchaná, zabere to asi 20 minut. Mezitím smíchejte mouku s kakaem a sypkou směs zašlehejte k vaječné.

02.

Těsto nalijte do vyššího plechu vyloženého pečicím papírem a dejte péct asi na 30 minut do vyhřáté trouby na 180 °C.

03.

Na polevu vsypte moučkový cukr do mísy a pomalu po lžících zašlehávejte rum. Poleva by měla být mírně řídká, ale po namočení lžíce se na ní udržet.

04.

Po upečení přelijte ještě teplý koláč polevou, nechte mírně prochladnout a postupným odkrajováním kulatou formičkou z buchty vykrajujte měsíčky. Rumové cukroví můžete podávat ihned, ale vláčné vydrží i týden.

Energetická hodnota celkem - 1 plech
Energie27 374,26 kJ
Bílkoviny85,2 g
Tuky285,5 g
Sacharidy900,41 g
Sůl1,04 g
SAFA137,54 g
Vláknina24 g
Cukry605,16 g

Načítám