Článek
Léty osvědčený recept od prababičky. Spolu s receptem k nám do redakce dorazila i sympatická čtenářka Markéta a naštěstí se s ním nepřišla jen pochlubit, ale také se o něj podělit.
Postup
01.
Máslo i sádlo nechte změknout při pokojové teplotě. K povolenému tuku přidejte cukr, najemno mleté ořechy a vejce a vypracujte základ těsta. Přidejte šťávu z citronu, mouku a rukama několik minut zpracovávejte tak, aby vám vzniklo zcela hladké a tvárné těsto.

Foto: Mona Martinů
02.
Hotové těsto napěchujte do zdobicí tuby nebo do strojku.

Foto: Mona Martinů
03.
Tubou s nástavcem ve tvaru hvězdy vytlačujte delší „hady“, nožem je rozdělte na asi osmicentimetrové kousky. Ty pak stáčejte do kolečka, aby vznikl věneček, a prstem zahlaďte spojené konce. Hotové věnečky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 12 až 15 minut.
04.
Hotové věnečky zdobte čokoládovou polevou, nechte zchladnout a máte hotovo!