Článek
V některých receptech se vyskytuje místo medu třtinová melasa, kterou můžete koupit v obchodech se zdravou výživou.
Recepty na nejlepší cukroví
Postup
01.
Elektrickým ručním mixérem ušlehejte máslo s cukrem do světlého a nadýchaného krému. Poté zašlehejte i med a vejce.
02.
V jiné míse smíchejte mouku, jedlou sodu, sůl a koření. Suché ingredience postupně vmíchejte do máslové směsi, dokud se dobře nespojí.
03.
Zadělané těsto vytvarujte do válečku, zabalte do potravinářské fólie a dejte asi na čtyři hodiny do chladničky.
04.
Troubu předehřejte na 170 °C. Vál posypejte moučkovým cukrem, těsto rozdělte napůl a každou polovinu rozválejte asi na 3mm tloušťku. Pomocí větších vykrajovátek vytvořte perníčky a skládejte na plech vyložený pečicím papírem nebo podložkou.
05.
Perníčky pečte asi 7–10 minut podle jejich velikosti. Pak je z trouby vyndejte a nechte zchladnout na plechu.