Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Co vznikne, když spojíte strouhané mandle, malinovou marmeládu, citronovou kůru a čokoládu? No přece vynikající mandlové sušenky, které si můžete dnes spolu s námi připravit! Receptem se přišla pochlubit sympatická čtenářka Petra.

1 hod.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 1 hrst mandlí
  • 2 lžíce ztuženého tuku
  • 100 g čokolády na vaření
  • 150 g malinové marmelády
  • 1 ks citronu
  • 270 g hladké mouky
  • 120 g cukru moučka
  • 200 g másla
  • 1 ks žloutků
Článek

Postup

01.

Na vál nebo do mísy nasypte mouku, přidejte žloutek, změklé máslo (pokud není měkké, nastrouhejte ho nahrubo) a cukr. Začněte vypracovávat těsto a postupně přisypávejte mandle, které jste najemno nastrouhali nebo rozmixovali. Přimíchejte i nastrouhanou citronovou kůru a rukama zapracujte všechnu mouku a mandle tak, že vznikne hladké těsto. Je poměrně křehké, vyplatí se ho tedy po důkladné pekařské péči zabalit do potravinové fólie a nechat tak hodinu uležet v lednici.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

02.

Poté ho vyjměte a přes fólie nebo na pomoučněném vále vyválejte asi tři milimetry vysoký plát. Vykrajovátkem vykrajujte různé tvary a dejte je na plech s pečícím papírem. My jsme zvolili hvězdičky. Můžete také pomocí rádýlka udělat tyčinky.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

03.

Cukroví pečte 12 až 15 minut při 180 stupních Celsia. Nechte je krátce zchladnout, třeba na studeném parapetu u otevřeného okna, a můžete směle pokračovat v pečicí krasojízdě. Zbývá totiž už jen šperkování marmeládou, čokoládou a mandlemi.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

03.

Hvězdičky potírejte ze strany, která ležela na pečicím papíře, malinovou marmeládou, ideálně vlastní domácí. Na ni přilepte druhou sušenku. Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu s dvěma lžícemi tuku a polovinu každé sušenky v čokoládě namočte. Dozdobte půlkami mandlí nebo stříbrnými perličkami, nechte zatuhnout a cukroví je hotové.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Související témata:

Načítám