Článek
Postup
01.
Nejprve smíchejte sypké suroviny (mouka, kypřicí prášek, skořice a kakao) a poté přidejte med, povolené máslo a vejce.
02.
Směs zpracujte nejlépe rukama v těsto a dejte ho alespoň na 10 minut odpočinout do lednice. Odpočinuté těsto pak rozválejte na plát vysoký 3 až 4 mm a vykrajujte perníčky.
03.
Vykrájené perníčky pokládejte na plech s pečicím papírem a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C na 8 minut.
04.
Ještě horké perníčky můžete potřít rozšlehaným vejcem pro lesklý vzhled.
05.
Vychladlé perníčky uložte do uzavíratelné nádoby spolu s rozkrojeným jablkem – perníčky krásně rychle změknou.
NEJLEPŠÍ RECEPTY NA VÁNOČNÍ PERNÍČKY A PERNÍKOVÉ PEČIVO | Nejlepší bílková poleva na perníky | Recepty na fitness cukroví: proteinové perníčky i vanilkové rohlíčky s pohankou a proteinem