Článek
Postup
01.
Z uvedených ingrediencí vypracujte těsto. To potom vyválejte na podložce nebo na mikrotenových sáčcích na asi 3 mm tenký plát a vykrajujte vždy dva stejné tvary, které k sobě budete později slepovat. Stejně jako u lineckého, i tady vždy udělejte do jednoho z nich otvor, kterým bude „koukat“ marmeláda.
02.
Pečte na 160 stupňů asi 10–15 minut. Pozor! Po vyndání z trouby nechte cukroví zcela zchladnout a manipulujte s ním hodně opatrně. Je totiž velmi křehké a teplé se moc rádo rozpadá! Po vychladnutí k sobě slepujte stejné tvary a dejte tak na 2 dny uležet do spíže.
Další tipy
Kromě klasické ovesné bezlepkové mouky můžete použít například: mandlovou, kokosovou, pohankovou, mouku z lískových ořechů nebo čirokovou.