Článek
Chcete se při zdobení stromečků vyhnout potravinářskému barvivu? Můžete ho snadno nahradit 1/4 lžičkou matchy nebo směsi matchy a spiruliny.
Recepty na nejlepší cukroví
Postup
01.
Na těsto smíchejte všechny suché ingredience. Přidejte studené máslo nakrájené na kostky a zapracujte rukama nebo pomocí robota. Pracujte rychle. Ke konci přidejte žloutek, který pomůže vše propojit a zvlhčit.
02.
Vytvořte hladké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte alespoň 2 hodiny odpočívat v lednici, klidně i přes noc. Na pomoučené ploše pak z těsta vyválejte plát silný maximálně 5 mm. Pomocí formičky vykrájejte oblíbené tvary. Kdyby to nešlo snadno, dejte těsto znovu na chvíli ztuhnout do lednice.
03.
Pečte v předem vyhřáté troubě na 170 °C asi 10 minut nebo do lehkého zezlátnutí a poté nechte vychladnout. Stromky slepujte marmeládou a ozdobte zelenou polevou. Tu získáte smícháním moučkového cukru, citronové šťávy a zeleného barviva. Pro slavnostnější vzhled cukroví posypejte cukrovým zdobením.