Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Tatjana Baibakova, Shutterstock.com

Ilustrační fotoFoto: Tatjana Baibakova, Shutterstock.com

Uzený bůček na fazolích patří k méně známým receptům, ovšem to neznamená, že je o to méně chutný. Ba naopak!

15 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg uzeného bůčku
  • 1 špetka cukru
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžíce mleté pálivé papriky
  • 1 dl rajčatového protlaku
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g slaniny
  • 1 ks cibule
  • 1/2 kg fazolí
Článek

Postup

01.

Předem namočené bílé fazolky vařte do poloměkka.

02.

Na pánvi osmažte najemno nakrájenou cibuli, slaninu na kostičky a nakrájený česnek. Přimíchejte rajčatový protlak, mletou papriku, sůl, pepř a cukr.

03.

Přidejte hotové fazolky a nařeďte trochou vody. Vařte zhruba čtvrt hodiny a dolaďujte dle chuti solí, pepřem nebo cukrem.

04.

V hrnci uvařte bůček, dokud zcela nezměkne a kosti půjdou lehce vytáhnout. Poté ho nakrájejte na plátky a prudce osmahněte na pánvi.

05.

Fazole servírujte jako přílohu, je možné přidat i čerstvé pečivo.

Související témata:

Načítám