Článek
Postup
01.
Mladou kachničku důkladně očistěte, utřete do sucha a potřete směsí soli, drceného anýzu a ostrého pepře. Mírně podlitou ji v hrnci duste asi 45 minut. Kachnu vyjměte, vývar uschovejte.
02.
Dno woku vyplňte silnější vrstvou pilin z tvrdého dřeva a zamíchejte do něj čajové lístky. Přes pánev položte kovovou mřížku (součást při nákupu), na ni upravte kachnu a přiklopte druhou pánví (vypouklou poklicí) tak, aby kouř unikal co nejméně.
03.
Postavte na mírný plamínek, kachnu často obracejte a polévejte šťávou, která zbyla z předvaření. Tu ale nejdříve doplňte sójovou omáčkou, vínem, cukrem a wei-su.
04.
Asi po dvou hodinách kachnu vykostěte, maso nakrájejte na tenké plátky a podávejte s rýží.