Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: thatsfit.com

Foto: thatsfit.com

Vaření v pánvi wok je pohodlné a suroviny vám z ní nevyskakují na sporák. A co můžete připravit? Třeba uzenou kachnu!

30 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce vína
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 10 g čajových lístků
  • 1 špetka pepře
  • 1/4 lžičky anýzu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 ks kachny
  • 5 g wei-su (glutamanu sodného)
Článek

Postup

01.

Mladou kachničku důkladně očistěte, utřete do sucha a potřete směsí soli, drceného anýzu a ostrého pepře. Mírně podlitou ji v hrnci duste asi 45 minut. Kachnu vyjměte, vývar uschovejte.

02.

Dno woku vyplňte silnější vrstvou pilin z tvrdého dřeva a zamíchejte do něj čajové lístky. Přes pánev položte kovovou mřížku (součást při nákupu), na ni upravte kachnu a přiklopte druhou pánví (vypouklou poklicí) tak, aby kouř unikal co nejméně.

03.

Postavte na mírný plamínek, kachnu často obracejte a polévejte šťávou, která zbyla z předvaření. Tu ale nejdříve doplňte sójovou omáčkou, vínem, cukrem a wei-su.

04.

Asi po dvou hodinách kachnu vykostěte, maso nakrájejte na tenké plátky a podávejte s rýží.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie28 853,76 kJ
Bílkoviny329,41 g
Tuky622,83 g
Sacharidy10,07 g
Sůl13,18 g
SAFA255,34 g
Vláknina0,34 g
Cukry4,49 g
Související témata:

Načítám