Hlavní obsah
3,0
(4)
Foto: Martina Lancingerová

Foto: Martina Lancingerová

Díky pečení rajčat vynikne jejich krásně sladká chuť. Pustí vynikající šťávu, která spolu s dalšími ingrediencemi vytvoří báječnou omáčku na těstoviny. Skvěle chutnají s mozzarellou.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 200 g těstovin
  • 300 g rajčat
  • 30 g černých oliv
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 3 lžíce balzamikového octa
  • 1 hrst listové petržele
  • 80 g mozzarelly
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Připravte si rajčata, ideální je kombinace menších a větších plodů. Ta nejmenší nechte v celku, větší rozpulte. Vložte rajčata spolu se dvěma hrstmi oliv do pekáčku. Přidejte najemno nasekaný česnek, zakápněte olejem a balzamikovým octem, osolte a opepřete. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte cca 15-20 minut. Během té doby pustí rajčata šťávu, která se krásně promísí s dalšími ingrediencemi.

02.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě. Sceďte a nechte okapat. Poté je přendejte do pekáčku s rajčaty, posypejte petrželkou nakrájenou najemno a promíchejte. Podle potřeby osolte.

Foto: Martina Lancingerová

Ta nejjednodušší jídla bývají zároveň ta nejlepšíFoto: Martina Lancingerová

03.

Těstoviny naservírujte na talíře a podávejte s mozzarellou.

Hledáte vhodnou inspiraci pro upotřebení velké úrody rajčat? Spotřebujte je podle babiččina receptu na kečup anebo si uvařte báječnou rajskou omáčku z čerstvých rajčat.

Načítám