Článek
Do brambor můžete dát i výraznější plísňové sýry smíchané s plátky jablek. Díky ovoci bude pokrm působit odlehčeněji.
Postup
01.
Slaninu nakrájejte na kostičky a oloupanou cibuli na proužky. V rozehřáté pánvi opečte slaninu a poté ji vyndejte z tuku. Do pánve vmíchejte máslo a plátky cibule obalené v mouce - opět opékejte. Když je cibule křupavá, dejte ji stranou ke slanině.
02.
Brambory oloupejte a nakrájejte je na podobně velké kusy jako těstoviny. Vše společně uvařte doměkka ve velkém hrnci s osolenou vroucí vodou. Poté je slijte, vraťte na plotnu a zalijte smetanou. Když se tekutina prohřeje, vmíchejte sýry, muškátový oříšek, sůl a pepř.
03.
Jakmile se sýr rozpustí a vznikne omáčka, vše přendejte do zapékací mísy a uhlaďte. Pečte při 200 °C asi 10 minut, dokud není sýr zlatavý.