Hlavní obsah
3,6
(10)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Hledáte superrychlý recept, který voní, chutná a nezašpiní horu nádobí? Tak to jste tady správně! A díky klobáse tyto těstoviny zasytí i pořádné jedlíky.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g klobásy
  • 1/2 bulvy fenyklu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4,5 hrnku vody
  • 1 plechovka krájených loupaných rajčat
  • 350 g těstovin linguine
  • 1 ks červené papriky
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 2 hrsti čerstvé bazalky
Článek

Snadných receptů z jednoho hrnce není nikdy dost! My jsme jich pro vás vybrali celou řadu.

Postup

01.

Klobásu nakrájejte na kolečka a fenykl na tenké plátky. Do většího hrnce nalijte olej a klobásu na něm zlehka opečte.

02.

Ke klobáse nalijte vodu a přidejte všechny zbylé suroviny kromě bazalky. Vše společně přiveďte k varu a vařte, než těstoviny změknou a nasají tekutinu.

03.

Před servírováním do těstovin vmíchejte bazalku.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie10 374,02 kJ
Bílkoviny84,62 g
Tuky95,15 g
Sacharidy317,94 g
Sůl46,05 g
SAFA25,04 g
Vláknina28,89 g
Cukry52,61 g

Načítám