Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Elena Veselova, Shutterstock.com

Foto: Elena Veselova, Shutterstock.com

Těstoviny jsou nejen v létě oblíbeným lehkým obědem nebo večeří. Jsou jich desítky druhů a omáček na těstoviny je ještě několikanásobně více. Vyzkoušejte dnešní recept s lososem a špenátem.

5 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 400 g těstovin
  • 400 g lososa
  • 4 ks šalotky
  • 450 g listového špenátu
  • 30 g kaparů
  • 1/2 ks citronu
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 dl bílého vína
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 50 g parmazánu
Článek

Postup

01.

Na olivovém oleji orestujte pokrájenou šalotku, pak přidejte lososa zbaveného kůže i kostí a krátce opékejte.

02.

Podlijte bílým vínem, restujte, přidejte rozmražený špenát, podle chuti kapary, osolte, opepřete, podlijte smetanou a ještě chvíli restujte.

03.

Nakonec zakápněte šťávou z poloviny citronu a promíchejte s uvařenými těstovinami.

Tip: Směs přendejte do zapékací misky, posypte parmezánem a nechte chvíli zapéct.

Související témata:

Načítám