Článek
V sezoně přidejte nasekaná čerstvá rajčata (nebo naopak trochu protlaku či passaty), místo ančoviček, pokud je nemáte rádi, použijte třeba tuňáka v olivovém oleji. Omáčku můžete na závěr doladit kapary, mraženou kukuřicí či čerstvým špenátem.
Postup
01.
Dejte vařit osolenou vodu na špagety. Mezitím si pokrájejte nadrobno cibuli do omáčky. Jakmile je voda vroucí, vložte do ní těstoviny a uvařte dle návodu na obalu.
02.
Do pánve, kam se vejdou i uvařené špagety, slijte olej z ančoviček, případně přidejte trochu olivového. Na oleji začněte opékat cibuli, mezitím oloupejte a nasekejte česnek. Když cibule zprůhlední, do pánve přidejte česnek a ančovičky a za stálého míchání zprudka restujte, až vznikne voňavá pasta. Zalijte rajčaty, přisypte oregano nebo bazalku a nechte probublávat, než se uvaří pasta.
03.
Do omáčky vmíchejte na poloviny překrájené olivy, dochuťte čerstvě mletým pepřem a případně solí (ančovičky bývají slané dost) a kleštěmi rovnou z hrnce přidejte uvařené špagety.
04.
Podávejte jen tak nebo posypané sekanou petrželí a strouhaným sýrem.
Máte rádi špagety? Pak nepřehlédněte náš článek 50 osvědčených receptů na těstoviny!