Článek
Postup
01.
Začněte tím, že vařenou řepu (vařenou řepu koupíte a nebo si ji můžete uvařit či upéct doma) rozmixujete společně se syrovým vajíčkem do tekuté směsi.
02.
Ovesné vločky (můžete použít i bezlepkové) rozmixujte na mouku a spojte s řepovou směsí.
03.
Dejte vařit vodu ve velkém hrnci. Použijte síto na halušky anebo jednoduše dejte těsto na prkýnko a halušky odkrajujte nožem. Házejte je rovnou do vařící vody a vařte je 5 až 6 minut, dokud nevyplavou. Pak je slijte nebo vyberte sítem.
04.
Řepové halušky podávejte s kozím sýrem rozmíchaným s trochou vody, ve které se halušky vařily, jarní cibulkou a vlašskými ořechy.
Tip: Kozí sýr je sám o sobě dost slaný, halušky tedy není nutné předem solit. Pokud použijete k dochucení něco méně slaného, uvařte je v osolené vodě nebo přisolte těsto.
ZDRAVÉ RECEPTY Z ČERVENÉ ŘEPY BEZ MASA: Řepové brownies bez mouky | Hrnkový dort Red Velvet z řepy | Karbanátky z červené řepy se sýrem | Řepné palačinky | Řepné pesto se semínky | Řepová pomazánka se skyrem | Jednoduché vegetariánské kari z červené řepy | Pomazánka z řepy s křenem a česnekem | Tatarák z pečené červené řepy | Rychlý slaný koláč z listového těsta s červenou řepou | Levná studená polévka z řepy, vajec a zakysané smetany