Článek
Postup
01.
Na oleji orestujte nasekanou cibuli a po chvíli i na plátky nakrájený česnek. Asi po dvou minutách přidejte mleté maso a zprudka ho orestujte. Přidejte oregano, maso zalijte sekanými rajčaty a passatou a nechte pod pokličkou dusit asi 40 minut.
02.
Zatímco se dusí maso s omáčkou, z másla a mouky si udělejte světlou jíšku a zalijte ji mlékem. Pak za stálého míchání ruční metlou nechte mléko zhoustnout do konzistence omáčky. Bešamel osolte, dochuťte čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem a zamíchejte.
03.
Suché těstoviny paccheri dejte předvařit do osolené vroucí vody do poloměkka. Pak je slijte. Zapékací mísu lehce vymažte máslem a na dno dejte vrstvu masové omáčky. Na ni pak vyrovnejte vedle sebe předvařené těstoviny, tak jak vidíte na fotografii.
04.
Trubky naplňte zbylou masovou omáčkou. Když je hotovo, naplněné těstoviny přelijte bešamelem a dejte je zapéct do předehřáté trouby na 180 stupňů asi na 30 minut.
05.
Na posledních asi 10 minut povrch posypejte strouhanou mozzarellou a dejte znovu zapéct. Hotové těstoviny podávejte s čerstvou bazalkou.
Nemusíte maso, ale milujete těstoviny s omáčkou boloňského typu? Překvapí vás výborná boloňská omáčka z červené čočky.