Článek
Postup
01.
Na oleji orestujte nasekanou cibuli a po chvíli i na plátky nakrájený česnek. Asi po dvou minutách přidejte mleté maso a zprudka ho orestujte. Přidejte oregano, maso zalijte sekanými rajčaty a passatou a nechte pod pokličkou dusit asi 40 minut.
02.
Zatímco se dusí maso s omáčkou, z másla a mouky si udělejte světlou jíšku a zalijte ji mlékem. Pak za stálého míchání ruční metlou nechte mléko zhoustnout do konzistence omáčky. Bešamel osolte, dochuťte čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem a zamíchejte.
03.
Suché těstoviny paccheri dejte předvařit do osolené vroucí vody do poloměkka. Pak je slijte. Zapékací mísu lehce vymažte máslem a na dno dejte vrstvu masové omáčky. Na ni pak vyrovnejte vedle sebe předvařené těstoviny, tak jak vidíte na fotografii.

Předvařené těstoviny vyrovnejte do vymazaného pekáčku, naplňte masovým ragú a zalijte bešamelemFoto: Svatava Vašková
04.
Trubky naplňte zbylou masovou omáčkou. Když je hotovo, naplněné těstoviny přelijte bešamelem a dejte je zapéct do předehřáté trouby na 180 stupňů asi na 30 minut.
05.
Na posledních asi 10 minut povrch posypejte strouhanou mozzarellou a dejte znovu zapéct. Hotové těstoviny podávejte s čerstvou bazalkou.

Porce voňavých těstovin můžete ozdobit čerstvou bazalkouFoto: Svatava Vašková
Nemusíte maso, ale milujete těstoviny s omáčkou boloňského typu? Překvapí vás výborná boloňská omáčka z červené čočky.