Článek
Postup
Pečená cherry rajčata
01.
Rajčata dejte do pánve nebo do menšího kastrolu. Zalijte je balzamikovým octem, přidejte 2 polévkové lžíce hnědého cukru, osolte a opepřete. Zakryjte pečicím papírem nebo poklicí a nechte je pozvolna dusit přibližně 15 minut.
02.
Během dušení kontrolujte, jestli je v pánvi dostatek tekutiny, případně dolijte trocha octa. Rajčata by měla zespoda lehce zkaramelizovat.
Těstoviny
03.
Na pracovní plochu prosejte mouku. Přidejte jedno celé vejce, 3 žloutky a špetku soli. Vypracujte těsto, které poté zabalte do potravinové fólie a dejte alespoň na 30 minut odpočívat.
04.
Odpočaté těsto rozválejte na tloušťku přibližně 3 mm a rozdělte na dva pláty. Na jeden plát těsta rozložte bylinky (například oregano, bazalku...), přikryjte druhým plátem a znovu ho vyválejte, tentokrát na přibližně 2 mm.
05.
Z těsta poté vykrojte libovolné tvary, které uvařte v dobře osolené vodě. Hotové budou asi za 2 minuty. Po uvaření je vyberte do mísy, pokapejte olivovým olejem a promíchejte.
06.
Těstoviny podávejte s pečenými rajčaty, natrhaným sýrem stracciatella a čerstvými bylinkami, například bazalkou.
Inspirujte se v naší hitparádě těstovinových receptů a vařte je klidně každý den, ale pokaždé jinak.