Hlavní obsah
4,7
(3)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Tarhoňa se obvykle používá v maďarské kuchyni jako příloha, ale můžete s ní kouzlit i jinak. Vyzkoušejte toto „rizoto“, do kterého můžete přidat kromě hlívy a kuřete i jinou zeleninu podle chuti. A samozřejmě lze vytvořit i libovolnou bezmasou verzi.

30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g tarhoni
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 300 g kuřecích prsou
  • 200 g hlívy ústřičné
  • 100 g sušených rajčat v oleji
  • olej
  • sůl a pepř
  • 70 g parmazánu
Článek

Postup

01.

Do hrnce dejte trochu oleje a zahřejte. Přisypte tarhoňu a míchejte, dokud mírně nezhnědne. Poté ji zalijte vodou tak, aby byla ponořená, a vařte do změknutí – bude to trvat 12 až 15 minut. Pokud se v průběhu vaření vsákne veškerá tekutina, dolijte podle potřeby vodu, promíchejte a vařte dál pod pokličkou do změknutí.

02.

Maso nakrájejte na kostičky, osolte a opepřete. Hlívu a sušená rajčata nakrájejte na proužky. Česnek nasekejte nahrubo nebo nakrájejte na plátky. Cibuli nakrájejte najemno.

03.

V hluboké pánvi zahřejte trochu oleje. Opečte na něm cibuli a po chvíli přidejte maso. Opečte ho dozlatova a přidejte hlívu a česnek. Promíchejte a opékejte ještě asi 5 minut. Nakonec do směsi vmíchejte rajčata a podle chuti osolte a opepřete.

Tip: Do směsi můžete přidat také bylinky podle chuti. Skvěle se bude hodit tymián i rozmarýn.

04.

Do masové směsi nakonec po částech zamíchejte tarhoňu. Rozdělte na talíře, posypejte parmazánem a podávejte.

Načítám