Článek
Postup
01.
Do hrnce dejte trochu oleje a zahřejte. Přisypte tarhoňu a míchejte, dokud mírně nezhnědne. Poté ji zalijte vodou tak, aby byla ponořená, a vařte do změknutí – bude to trvat 12 až 15 minut. Pokud se v průběhu vaření vsákne veškerá tekutina, dolijte podle potřeby vodu, promíchejte a vařte dál pod pokličkou do změknutí.
02.
Maso nakrájejte na kostičky, osolte a opepřete. Hlívu a sušená rajčata nakrájejte na proužky. Česnek nasekejte nahrubo nebo nakrájejte na plátky. Cibuli nakrájejte najemno.
03.
V hluboké pánvi zahřejte trochu oleje. Opečte na něm cibuli a po chvíli přidejte maso. Opečte ho dozlatova a přidejte hlívu a česnek. Promíchejte a opékejte ještě asi 5 minut. Nakonec do směsi vmíchejte rajčata a podle chuti osolte a opepřete.
Tip: Do směsi můžete přidat také bylinky podle chuti. Skvěle se bude hodit tymián i rozmarýn.
04.
Do masové směsi nakonec po částech zamíchejte tarhoňu. Rozdělte na talíře, posypejte parmazánem a podávejte.