Článek
Rizoto se dá připravit na mnoho způsobů. S houbami, srbské, špenátové.... Ale s červenou řepou se jen tak nevidí. Velká škoda! Je totiž naprosto výtečné.
Postup
01.
Červenou cibuli oloupejte a nasekejte najemno. Řepu nakrájejte na kostičky. Ve větší pánvi rozehřejte olej a začněte na něm opékat cibuli, po chvíli přidejte řepu, a když se vypaří tekutina, vsypte rýži. Jakmile začne rýže mírně prskat, přilijte víno.
02.
Když se víno skoro celé odpaří, začněte přilévat vývar. Tento krok dělejte postupně a opakovaně, dokud se rýže neuvaří do vámi požadované konzistence. Na závěr přidejte sůl, pepř, parmazán, máslo a tymián. Vše promíchejte a odstavte z plotny.
03.
Než se rizoto rozleží, rozpalte na grilovací pánvi olej a opečte na něm kuřecí prsa ochucená solí a pepřem.
04.
Na talíř nandejte rizoto, na to kuřecí prso a vše zakápněte pestem. Před servírováním pokrm zasypte hoblinkami parmazánu.