Článek
Toto rizoto je velice jednoduché a rychle hotové. Nemusíte u něj stát a míchat a přesto je krémové. Chybí vám v receptu maso? K tomuto rizotu se skvěle hodí steak z kuřecího prsa nebo do něj jen jednoduše vmíchejte konzervovaného tuňáka.
Postup
01.
Rýži uvařte v osolené vodě podle návodu na obale. Když je hotová, ihned do ní vmíchejte nastrouhanou mozzarellu.
02.
Mezitím nakrájejte cuketu a dýni na malé kostičky, česnek na plátky a nasekejte najemno jarní cibulku. V pánvi rozehřejte máslo a opečte na něm cibulku, cuketu a dýni. Když je zelenina zlatavá, přidejte ještě česnek, na provonění snítku rozmarýnu a pepř. Společně asi 2 minuty opékejte, poté rozmarýn vyndejte.
03.
Opečenou zeleninu vmíchejte k rýži a ihned servírujte zasypané parmazánem.
Cukety, kam se podíváš
Cuketová jsou stále stále dostupné, zkuste je využít naplno.
- Polévky: Cuketový krém | À la koprovka | Minestrone|
- Naslano: Hranolky | Pizza s nivou | Halušky | Špagety s kuličkami
- Nasladko: Ovesná kaše | Buchta s polevou | Perník
- Pod víčkem: Nakládané à la matjesy | Hořčice| Čatní