Hlavní obsah
3,8
(6)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Zeleninové rizoto s cuketou a dýní je skvělá volba pro lehký a chutný oběd nebo večeři. Toto jemné rizoto bez masa kombinuje svěží chuť cukety, intenzivní vůni rozmarýnu, jemnou krémovost díky dýni a nechybí ani parmazánový šmrnc.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 150 g rýže arborio
  • 100 g mozzarelly
  • 150 g cukety
  • 1 lžička soli
  • 150 g dýně hokaido
  • 1 ks jarní cibulky
  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
Článek

Toto rizoto je velice jednoduché a rychle hotové. Nemusíte u něj stát a míchat a přesto je krémové. Chybí vám v receptu maso? K tomuto rizotu se skvěle hodí steak z kuřecího prsa nebo do něj jen jednoduše vmíchejte konzervovaného tuňáka.

Postup

01.

Rýži uvařte v osolené vodě podle návodu na obale. Když je hotová, ihned do ní vmíchejte nastrouhanou mozzarellu.

02.

Mezitím nakrájejte cuketu a dýni na malé kostičky, česnek na plátky a nasekejte najemno jarní cibulku. V pánvi rozehřejte máslo a opečte na něm cibulku, cuketu a dýni. Když je zelenina zlatavá, přidejte ještě česnek, na provonění snítku rozmarýnu a pepř. Společně asi 2 minuty opékejte, poté rozmarýn vyndejte.

03.

Opečenou zeleninu vmíchejte k rýži a ihned servírujte zasypané parmazánem.

Cukety, kam se podíváš

Cuketová jsou stále stále dostupné, zkuste je využít naplno.

Energetická hodnota celkem - 2 porce
Energie4 547,65 kJ
Bílkoviny33,67 g
Tuky44,08 g
Sacharidy142,14 g
Sůl6,84 g
SAFA25,28 g
Vláknina8,18 g
Cukry13,24 g

Načítám