Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Ostranitsa Stanislav, Shutterstock.com

Foto: Ostranitsa Stanislav, Shutterstock.com

Zakázané ovoce chutná nejlépe. Slanina rozhodně patří mezi neodolatelné kulinární hříchy a jednou za čas si ji dopřejeme. Zkuste ji v hráškovém rizotu!

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks cibule
  • 200 g anglické slaniny
  • 300 g mraženého hrášku
  • 300 g rýže
  • 1 l drůbežího vývaru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička citronové kůry
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 hrst parmazánu
Článek

Postup

Na oleji zpěňte cibulku, přidejte nakrájenou slaninu, prolisovaný stroužek česneku a opékejte. Přisypte rýži, promíchejte a zalejte vývarem tak, aby byla rýže ponořena. Vařte pod pokličkou a podle potřeby přilévejte vývar, dokud není rýže měkká. Chvíli před dohotovením vmíchejte citronovou kůru a hrášek. Nakonec rizoto podle potřeby osolte, opepřete a podávejte s nastrouhaným parmazánem

Tip: Pro zjemnění chutě můžete do hotového rizota vmíchat 2 lžíce zakysané smetany.

Související témata:

Načítám