Hlavní obsah

Sýrové recepty na tento víkend: grilovaný, smažený, pomazánky i dorty. Zdar a sílu najdeš v sýru!

Foto: Tatiana Bralnina, Shutterstock.com

Foto: Tatiana Bralnina, Shutterstock.com

Chcete si o víkendu dopřát něco opravdu výjimečného? Sáhněte po sýru! Tento fantastický mléčný výrobek může proměnit i ten nejobyčejnější recept v gurmánský zážitek. Ať už plánujete pohodový brunch, luxusní večeři nebo sladkou tečku, sýr je vždy tou správnou volbou.

Článek

Víkend je časem odpočinku a příjemných chvil strávených s rodinou a přáteli. A co by mohlo být lepší než dopřát si při těchto okamžicích nějakou dobrotu? Sýr, se svou bohatou chutí a všestranností, nabízí nespočet možností. Od lahodných pomazánek přes jemné omáčky až po dekadentní cheesecaky - sýrem se nikdy nespletete.

Namažte si sýr

Pomazánky se sýrem jsou skvělým startem každého víkendového rána, vydatnou svačinou nebo lehkou večeří. Ať už zvolíte klasickou sýrovou pomazánku, nebo milovanou česnekovou, vždycky potěšíte své blízké.

Neodolatelné omáčky

Sýrové omáčky dodají vašim pokrmům lahodnou chuť a krémovou konzistenci. Hodí se k těstovinám, masu, zelenině i nachos. Mnoho variant se dá připravit během pár minut z ingrediencí, které běžně najdete v lednici.

Smažené sýry: Křupavá dobrota pro mlsné jazýčky

Smažené sýry jsou neodolatelnou pochoutkou, která potěší i ty nejnáročnější gurmány. Můžete je připravit z různých druhů sýrů, obalených v trojobalu nebo těstíčku. Skvěle se hodí jako předkrm, příloha k pivu nebo na party.

Sundáno z grilu

Grilovaný sýr je perfektní volbou pro venkovní posezení a letní grilovačky. Ať už grilujete halloumi, camembert nebo plátky tvrdého sýra, výsledek je vždy vynikající. Grilovaný sýr můžete podávat jako hlavní chod s čerstvým salátem nebo jako součást grilovaného mixu s masem a zeleninou.

Chuťovky se sýrem

Chuťovky se sýrem jsou ideální na večírky a posezení s přáteli. Můžete připravit například sýrové tyčinky, kuličky nebo mini quiche se sýrem a špenátem. Jsou rychlé na přípravu a zaručeně udělají dojem. Sýrové chuťovky můžete podávat teplé i studené, a tak jsou skvělou volbou pro každou příležitost.

Cheesecaky, i zde vládne sýr

A co by to bylo za víkend bez sladké tečky? Cheesecake je tím pravým dezertem, kde sýr hraje hlavní roli.

Načítám