Článek
Postup
01.
Křepelčí vejce vyberte na linku alespoň půl hodiny před vařením, ať se trochu zahřejí. Poté přiveďte k varu vodu, přidejte do ní lžičku octa, vložte vejce a vařte je 3 minuty. Ihned je zchlaďte v ledové vodě a oloupejte.
02.
Vepřové klobásky vytlačte ze střívka do mísy, přidejte jedno menší vejce a hmotu pořádně propracujte rukou, až bude homogenní a soudržná. Naberte kousek do dlaně, zformujte na placičku, doprostřed vložte vejce, obalte ho masovou směsí a vytvarujte kuličku. Hotové kuličky odkládejte na tác.
03.
Až budou všechna vejce připravená, obalte je v klasickém trojobalu jako řízky. Poté rozehřejte v menším rendlíku vyšší vrstvu oleje na stupeň 7-8 z 10 a vejce osmažte ze všech stran dozlatova. Hotové odkládejte na papírový ubrousek a nechte odsát přebytečný tuk.
04.
Podávejte s jemnou bramborovou kaší a salátem z čerstvé zeleniny. Výborně se k nim hodí i pikantní nakládané ředkvičky.
Zůstala vám vajíčka z velikonoční nadílky? Připravte z nich vajíčkovou pomazánku!