Článek
Postup
01.
Menší zelí (nebo polovinu opravdu velké hlávky) rozčtvrťte, odstraňte košťál a listy nakrájejte na kostičky o velikosti těstovinových fleků. Cibuli nakrájejte nadrobno a slaninu na kostičky.
Tip: Máte-li kousek dobrého uzeného (nebo zapomenutý buřt v mrazničce), můžete ho přidat také.
02.
Do větší hlubší pánve kápněte trochu oleje, přidejte cibuli a slaninu, osolte, opepřete a na středně silném ohni opékejte, až bude cibule dosklovata a slanina pustí trochu tuku, potrvá to asi 5 minut. V mezičase rozpalte troubu na 180 °C a pekáček vymažte olejem.
03.
Až budou cibule a slanina částečně opečené, přidejte do pánve zelí a také ho krátce osmažte, postačí mu 5–10 minut. Zelí by mělo trochu změknout, ale stále zůstat křupavé.
04.
NEJLEPŠÍ NÍZKOSACHARIDOVÉ RECEPTY BEZ LEPKU: Zdravé palačinky bez mouky | Květákové placičky v troubě bez mouky | Cuketové lasagne bez bešamelu | Zdravá květáková pizza bez mouky | Zdravé cuketové závitky s mletým masem | Sýrové vafle bez mouky