Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Trávíte rádi čas u dobrého pohoštění? Tento věnec je ideálním řešením, když čekáte návštěvu nebo si chcete užít večer s netradičním uždibováním. Párky v těstíčku si snadno odtrhnete z věnce a buď si je namočíte do rozehřátého sýra uprostřed nebo do oblíbených dipů.

40 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 kus
  • 500 g listového těsta
  • 26 ks párku
  • 1 ks hermelínu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
  • 1 špetka chilli
  • 1 ks vejce
  • 2 lžíce černého sezamového semínka
  • 2 lžíce sezamových semínek
Článek

Žádné složité motání jako u vánočky. Tento věnec zvládne i úplný kuchařský amatér, a i když se vám na první pohled bude zdát neúhledný, v troubě díky naběhnutí listového těsta se skryjí všechny potencionální nedokonalosti.

Postup

01.

Listové těsto rozválejte a vykrojte z něj dvě stejně velká kola o průměru 30 cm. Jedno kolo přendejte na plech vyložený pečicím papírem a doprostřed umístěte hermelín. Sýru opatrně odkrojte horní krustu, kterou si odložte stranou.

02.

Na sýr nandejte najemno nasekaný česnek, posypte chilli a nasekanou pažitkou. Vše přiklopte odkrojenou částí hermelínu a mírně přimáčkněte.

03.

Sýr zakryjte druhou částí těsta tak, aby se kola přesně překrývala a po obvodu hermelínu ho umačkejte. Po celém obvodu kruhu těsta asi po 3 cm nařežte pruhy až skoro k sýru. Do každého vzniklého paprsku zabalte polovinu párku.

04.

Celý věnec potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamem. Pečte v předehřáté troubě na 190 °C asi 30 minut, než vše krásně zezlátne.

05.

Před servírováním odkrojte těsto nad sýrem a celý věnec podávejte společně s oblíbenými omáčkami nebo dipy.

Energetická hodnota celkem - 1 kus
Energie23 642,8 kJ
Bílkoviny219,56 g
Tuky453,61 g
Sacharidy179,75 g
Sůl27,59 g
SAFA182,1 g
Vláknina8,8 g
Cukry28,15 g

Načítám