Článek
Žádné složité motání jako u vánočky. Tento věnec zvládne i úplný kuchařský amatér, a i když se vám na první pohled bude zdát neúhledný, v troubě díky naběhnutí listového těsta se skryjí všechny potencionální nedokonalosti.
Postup
01.
Listové těsto rozválejte a vykrojte z něj dvě stejně velká kola o průměru 30 cm. Jedno kolo přendejte na plech vyložený pečicím papírem a doprostřed umístěte hermelín. Sýru opatrně odkrojte horní krustu, kterou si odložte stranou.
02.
Na sýr nandejte najemno nasekaný česnek, posypte chilli a nasekanou pažitkou. Vše přiklopte odkrojenou částí hermelínu a mírně přimáčkněte.
03.
Sýr zakryjte druhou částí těsta tak, aby se kola přesně překrývala a po obvodu hermelínu ho umačkejte. Po celém obvodu kruhu těsta asi po 3 cm nařežte pruhy až skoro k sýru. Do každého vzniklého paprsku zabalte polovinu párku.
04.
Celý věnec potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamem. Pečte v předehřáté troubě na 190 °C asi 30 minut, než vše krásně zezlátne.
05.
Před servírováním odkrojte těsto nad sýrem a celý věnec podávejte společně s oblíbenými omáčkami nebo dipy.