Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Salát nebo pomazánka, to je naprostá klasika z vařených vajec. Ale co takhle zkusit výborné smažené karbanátky? Využijete vajíčka natvrdo, a navíc si opravdu pochutnáte. A když vynecháte šunku, máte rychlé, skvělé bezmasé jídlo pro děti i vegetariány.

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks vajec natvrdo
  • 100 g goudy
  • 100 g šunky na kostičky
  • 3 lžičky hořčice
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1 ks vejce
  • 1 špetka soli a pepře
Na obalení
  • 100 g hladké mouky na obalování
  • 2 ks vajec na obalování
  • 200 g strouhanky na obalování
  • 1 špetka soli a pepře
  • 200 ml oleje na smažení
Článek

Nejste si jisti, jak správně uvařit vejce natvrdo? To vůbec nevadí:

Postup

01.

Vychladlá vejce natvrdo oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Přidejte k nim nastrouhaný sýr, kostičky šunky, hořčici, nasekanou jarní cibulku, sůl, pepř a syrové vejce. Důkladně promíchejte.

02.

Z vaječné hmoty tvořte navlhčenýma rukama karbanátky. Obalte je v hladké mouce, osoleném a opepřeném rozšlehaném vejci a strouhance. Obalené karbanátky smažte dozlatova z obou stran v rozehřátém oleji.

Lámete si hlavu, jakou ke karbanátkům zvolit přílohu? Zkuste jen nakrájenou zeleninu nebo italský rajčatový salát s krutony.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie4 023,43 kJ
Bílkoviny28,37 g
Tuky68,32 g
Sacharidy58,32 g
Sůl2,29 g
SAFA13,58 g
Vláknina2,46 g
Cukry3,22 g

Načítám