Článek
Postup
01.
Nejprve si toasty nasucho opečte na pánvi z obou stran a odložte bokem. Na rozehřátém oleji osmahněte najemno pokrájenou cibuli dozlatova, poté přidejte nadrobno nakrájený česnek a už jen chvilku orestujte, aby česnek nezhořkl.
02.
Přidejte propláchnutý a nahrubo pokrájený špenát, osolte, opepřete a za stálého míchání nechte špenát zavadnout. Sejměte pánev z plotny, do špenátu přidejte nadrolený feta sýr a směs přikryjte pokličkou.
03.
Na velké pánvičce si na oleji osmahněte čtyři volská oka. Opékejte tak dlouho, dokud bílek neztuhne, ale žloutek zůstane ještě vláčný. Pokud chcete, aby ztuhl i žloutek, pánev přiklopte.
04.
Nyní naneste špenátovou směs s feta sýrem na každý toast a navrch pak umístěte vajíčko. Můžete servírovat.
Tip
Místo feta sýru můžete použít jeho napodobeninu, balkánský sýr s typicky slanou chutí. Dejte si však pozor při solení špenátové směsi, ať to nepřeženete.