Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Říkáte si, že na toastech už není co vylepšit, protože jsou samy o sobě skvělé? Omyl! Jen si přiznejte, že dokřupava opečená strouhanka povznese každý pokrm – a u toastů to platí také. Dejte smaženým sendvičům šanci a naplňte je nejen klasicky šunkou a sýrem, ale i žampiony.

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 toasty
  • 8 plátků anglické slaniny
  • 1 lžička másla
  • 200 g nakládaných žampionů
  • 8 plátků bílého toastového chleba
  • 8 plátků goudy
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1 špetka soli a pepře
  • 2 ks vejce
  • 120 ml mléka
  • 1 hrnek strouhanky na obalování
  • 200 ml oleje na smažení
Článek

Nebudeme lhát – tyto toasty rozhodně nejsou dietní svačina ani lehká večeře, ale pokud se potřebujete zasytit a nabít energií, jsou pro vás to pravé. A jednou začas jsou smažená jídla povolena!

Postup

01.

Na pánvi opečte slaninu dokřupava a dejte ji stranou. Do výpeku přidejte máslo a na plátky nakrájené žampiony a osmažte je dozlatova. Také je odložte stranou.

02.

Rozložte si toastové chleby a na polovinu z nich položte po plátku sýra, na ně naskládejte slaninu, žampiony a na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Vše mírně osolte, opepřete a přiklopte zbylým sýrem a plátky toastového chleba.

03.

V hlubokém talíři rozšlehejte vejce s mlékem. Do druhého talíře nasypejte strouhanku. Toasty obalte ve vaječné směsi, poté ve strouhance a osmažte dozlatova z obou stran ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje. Před servírováním z pečiva odsajte přebytečný tuk pomocí papírové utěrky.

Energetická hodnota celkem - 4 toasty
Energie15 266,72 kJ
Bílkoviny74 g
Tuky268,25 g
Sacharidy233,96 g
Sůl10,78 g
SAFA51,6 g
Vláknina16,27 g
Cukry22,71 g

Načítám