Článek
Pizza je prostě super, o tom snad nemusíme polemizovat. Ale co na ni dát? Když už si ji objednáte v restauraci, často vsadíte na ověřené suroviny. Pokud si ji ale připravíte doma, fantazii se meze nekladou! Stačí dobré těsto a vrstvit a zdobit bez omezení.
Postup
01.
Nejprve si připravte kvásek. V troše teplé vody rozmíchejte vidličkou droždí s cukrem a a poté nechte na teplém místě vzejít.
02.
Mouku nasypte do mísy robota a přidejte sůl, kvásek a olej. Vše za pomoci háku promíchejte a za stálého hnětení začněte pomalu přilévat vlažnou vodu. Můžete samozřejmě pracovat ručně, ale robot vám značně usnadní práci.
03.
Když je těsto kompaktní a nelepí se, přendejte ho do čisté mísy, přikryjte utěrkou a odložte ho kynout na teplé místo, než zdvojnásobí svůj objem. Trvá to asi 90-120 minut.
04.
Vykynuté těsto poté rozdělte na poloviny a vyválejte do tvaru pizzy. Pak už jen můžete zdobit a následně péct cca 15 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů.