Článek
Nadýchanost trhanci dodává bílkový sníh a křupavou kůrčičku získá pozvolným smažením na přepuštěném másle. Vyzkoušet můžete i recept na houbový trhanec.
Postup
01.
Do dvou větších mis oddělte žloutky od bílků. Žloutky ruční metlou rozšlehejte s mlékem a pak do nich zašlehejte i prosátou hladkou mouku.
Video: 5 fíglů, jak rychle a čistě oddělit žloutek od bílku
02.
Bílky se solí vyšlehejte elektrickým šlehačem dotuha. Sníh opatrně stěrkou vmíchejte do žloutkové směsi.
03.
Ve velké pánvi na přepuštěném másle zvolna smažte velkou palačinku (či lívanec, chcete-li) z připraveného těsta. Opečte ji z obou stran dozlatova, bude to trvat asi 6 minut.
04.
Hotovou placku pak ještě na pánvi pomocí dvou vidliček natrhejte. Jednotlivé porce servírujte s dušeným kysaným zelím, opraženými plátky slaniny a nasekanou čerstvou pažitkou.