Článek
Rádi byste ozvláštnili snídani? Vyzkoušejte tenhle plněný slaný lívanec bez kynutí, který skvěle chutná, zasytí a je do 15 minut na stole. Do těsta můžete použít například i špaldovou mouku: obsahuje víc vlákniny, ale lívanec pak nebude tak nadýchaný jako s bílou hladkou.
Postup
01.
Do misky dejte mouku, přidejte špetku soli a kypřicí prášek a zamíchejte. Do sypké směsi přidejte bílý jogurt a žloutek a opět promíchejte. Nakonec do směsi opatrně zapracujte vyšlehaný sníh z bílku, přitom dejte pozor, aby moc neklesl.
02.
Na rozpálenou suchou teflonovou pánev rozložte polovinu těsta, na ni položte 2 plátky šunky, hrst mražené zeleniny, sýr, zbylé 2 plátky šunky a nakonec zakryjte druhou polovinou těsta.
Tip: Pokud nejíte maso, samozřejmě volte náplň podle sebe.
03.
Lívanec opékejte na mírném plameni dvě minuty z každé strany. Podávejte ještě teplý.
Můžete zkusit lehké lívanečky z ricotty. Když do nich nedáte vanilku, jsou skvělé i naslano.