Článek
Postup
01.
Do mixéru dejte hrst špenátu, vejce, velkou lžíci jogurtu, velkou lžíci mouky, kypřicí prášek, špetku soli a rozmixujte.
02.
Rozmixovanou směs nalijte do ploché plastové misky (rozměry cca 8 × 14 cm) a vložte do mikrovlnky na plný výkon na 4 až 5 minut.
03.
Hotový toast rozřízněte a obložte dle své chuti.
Tip: Skvělá je rychlá vajíčková pomazánka: rozmačkejte či nastrouhejte 1 vařené vejce a přimíchejte lžíci krémového sýra a špetku soli a pepře. Toast můžete doplnit opečenou šunkou či plátkem sýra pro chuť i více bílkovin.
Nevíte, jak na to? Podívejte se na rychlý videopostup s tímto receptem.
Co s přebytky vajec z Velikonoc
Zbyla vám v lednici vařená vejce, ale je vám líto je vyhodit? Takové situace se stávají poměrně běžně, my jsme na ně ale připraveni. Jako první bychom se pustili do vajíčkové pomazánky. Ta domácí chutná nejlépe a suroviny na její přípravu máme většinou doma. Vejce vařená natvrdo se hodí i ke koprovce, čočce na kyselo, špenátu, do španělských ptáčků, kulajdy, chlebových sendvičů nebo jakéhokoliv salátu.