Hlavní obsah
3,2
(14)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Uherská pěna patří k retro receptům, které si možná rádi připomenete. Stačí jen tři ingredience a pomazánku budete mít raz dva hotovou. Hodí se skvěle nejen na chleba, ale i na chlebíčky a jednohubky.

5 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 misku
  • 90 g uherského salámu
  • 100 g másla
  • 80 g taveného sýra
Článek

K pomazánce se skvěle hodí nakládané okurky nebo nakládané kozí rohy. Nejenže dodají relativně těžkému pokrmu svěžest, ale také pořádný retro punc.

Postup

01.

Uherský salám v celku oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Ty dejte do kuchyňského robota (ideálně cutteru) a nasekejte najemno.

02.

Přendejte ho do mísy, přidejte povolené máslo a tavený sýr a vše ponorným mixérem šlehejte, dokud směs nezesvětlá. Vznikne nadýchaná pomazánka.

03.

Pomazánku není třeba dosolovat. Ihned ji servírujte, v lednici díky máslu ztuhne, ale stačí ji chvíli nechat v pokojové teplotě a znovu změkne.

Energetická hodnota celkem - 1 misku
Energie5 715 kJ
Bílkoviny32,9 g
Tuky135,9 g
Sacharidy4 g
Sůl5,63 g
SAFA68,68 g
Vláknina0 g
Cukry3,28 g

Načítám