Článek
Chcete z jemné pórkové pomazánky udělat pokrm, který má pořádnou sílu? Prolisujte do ní 1-2 stroužky česneku.
Postup
01.
Pórek důkladně omyjte a jeho bílou část nakrájejte na velmi tenké proužky. Jestli chcete mírně zjemnit jeho chuť, můžete ho krátce spařit vroucí vodou a následně zchladit ve studené vodě. Tím zůstane svěží a jemný zároveň.
Tip: Zelenou část pórku použijete na ozdobu a hodí se i do pórkové polévky nebo pod maso.
02.
V míse smíchejte smetanový sýr, tvaroh a zakysanou smetanu. Přidejte nastrouhaný tvrdý sýr, hořčici a citronovou šťávu. Vše důkladně promíchejte. Do směsi vmíchejte nakrájený pórek a podle chuti osolte a opepřete. Pomazánku nechte chvíli rozležet v lednici.
03.
Pomazánku podávejte třeba na krajíčcích tmavé domácí bagety a chlebíčky ozdobte jemnými kolečky zelené části z pórku.
Tip: Pomazánka chutná skvěle i jako dip k čerstvé zelenině.
Nejlepší pomazánky: Tvarohová budapešťská i vajíčková 6× jinak. A také sýrové, česnekové...