Článek
Postup
01.
02.
V mezičase si odměřte čočku a propláchněte ji v sítku. Odměřte a připravte si k ruce i vodu na zalití. Do rendlíku přidejte česnek, zázvor, římský kmín, kurkumu a chilli podle chuti a krátce je nechte rozvonět v horkém tuku.
03.
Vsypejte čočku, zalijte vodou, stáhněte plamen na velmi mírný a pod částečně odklopenou pokličkou pomalu vařte asi 15 minut, až se čočka začne rozpadat a voda se téměř úplně vstřebá. Občas promíchejte a případně dolijte pár lžic vody.
Tip: Tuto jednoduchou čočkovou kaši můžete podávat tak, jak je: dotáhněte ji trochou citronové šťávy a servírujte s vařenou rýží a čerstvým koriandrem. Je to skvělý lehký oběd.
04.
Čočku nechte chvíli zchladnout a pak ji ještě teplou rozmixujte na hladkou kaši. Přidejte citronovou šťávu a sójovou omáčku podle chuti a nechte úplně vychladnout – pomazánka zhoustne.
Tip: Skvělá je posypaná zelenými natěmi a křupavými semínky s trochou čerstvé zeleniny. Pokud chcete pokrm veganský, přizpůsobte tomu druh sójové omáčky.
Pomalu se začínají objevovat první jedlé zelené plevele. Na procházce mějte oči otevřené: v tomhle období dokážou vzpružit tělo a k pomazánce budou výborné.