Článek
Všechny ingredience, včetně piva, by měly mít pokojovou teplotu, lépe se pak spojí. Hermelín a romadur použijte ideálně pořádně vyzrálý.
Postup
01.
Nejprve ze sýru hermelínového typu odkrojte bílou plíseň. Žlutou krémovou část nakrájejte do misky, přidejte nakrájený romadur a měkké máslo. Vše důkladně utřete vidličkou.
02.
K této směsi přidejte smetanový sýr, najemno nasekanou červenou cibuli a mletou papriku. Vše rozmíchejte téměř dohladka. Nakonec do pomazánky zamíchejte světlé pivo a čerstvě mletý pepř. Dle chuti ji dosolte.
03.
Nechte ji v lednici pár hodin uležet a pak ji servírujte např. s typickými louhovanými preclíky, nasekanou červenou cibulí, troškou kmínu a samozřejmě s pivem.
Louhované preclíky si můžete připravit i doma! Máme pro vás recept z oblíbeného pořadu Peče celá země.