Hlavní obsah
4,8
(6)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Tato pikantní pomazánka je neodmyslitelně spjatá s Bavorskem, tamními louhovanými preclíky a pivem. To se k ní nejen pije, ale je i součástí její receptury. My ji ještě vylepšili aromatickým sýrem romadur, takže obatzda má rozhodně pořádné grády.

5 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 misku
  • 100 g sýru hermelínového typu
  • 50 g romaduru
  • 50 g termizovaného sýra
  • 50 g másla
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 ks červené cibule
  • 3 lžíce světlého piva
  • 1 špetka pepře
Článek

Všechny ingredience, včetně piva, by měly mít pokojovou teplotu, lépe se pak spojí. Hermelín a romadur použijte ideálně pořádně vyzrálý.

Postup

01.

Nejprve ze sýru hermelínového typu odkrojte bílou plíseň. Žlutou krémovou část nakrájejte do misky, přidejte nakrájený romadur a měkké máslo. Vše důkladně utřete vidličkou.

02.

K této směsi přidejte smetanový sýr, najemno nasekanou červenou cibuli a mletou papriku. Vše rozmíchejte téměř dohladka. Nakonec do pomazánky zamíchejte světlé pivo a čerstvě mletý pepř. Dle chuti ji dosolte.

03.

Nechte ji v lednici pár hodin uležet a pak ji servírujte např. s typickými louhovanými preclíky, nasekanou červenou cibulí, troškou kmínu a samozřejmě s pivem.

Louhované preclíky si můžete připravit i doma! Máme pro vás recept z oblíbeného pořadu Peče celá země.

Energetická hodnota celkem pro 1 misku
Energie3 603,96 kJ
Bílkoviny39,55 g
Tuky74,19 g
Sacharidy10,24 g
Sůl3,62 g
SAFA40,5 g
Vláknina0,9 g
Cukry4,28 g

Načítám