Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Hledáte vděčný recept, který nezabere moc práce a dá se připravit od snídaně po večeři? Přesně to splňují pomazánky. Umíchejte si tentokrát klasiku všech klasik ze surimi tyčinek neboli krabí pomazánku po česku.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g surimi tyčinek
  • 1/2 kelímku bílého řeckého jogurtu
  • 2 lžíce majonézy
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1,5 lžíce portského vína
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 svazek čerstvých bylinek (pažitka, řeřicha, oregano…)
Článek

Mezi další pomazánkové evergreeny patří například česneková, vajíčková nebo hermelínová. Pokud je chcete trochu „odlehčit“, ale neokrást se o chuť, nahraďte část majonézy jogurtem.

Postup

01.

Surimi tyčinky vybalte z plastového obalu a najemno nakrájejte. Můžete je také rozmixovat, záleží na tom, jakou chcete výslednou konzistenci pomazánky. Řapíkatý celer nakrájejte nebo rozmixujte stejně jako tyčinky.

02.

K celeru a surimi tyčinkám přidejte jogurt, majonézu, citronovou šťávu a portské víno (můžete použít cherry). Pomazánku dochuťte solí a pepřem a důkladně promíchejte. Pokud je moc hustá, přidejte jogurt nebo majonézu. Namažte na pečivo a ozdobte bylinkami, případně plátkem citronu.

K pomazánkám se nejvíc hodí čerstvé pečivo. Troufnete si na domácí bagetu nebo chleba?

Načítám