Článek
Mezi další pomazánkové evergreeny patří například česneková, vajíčková nebo hermelínová. Pokud je chcete trochu „odlehčit“, ale neokrást se o chuť, nahraďte část majonézy jogurtem.
Postup
01.
Surimi tyčinky vybalte z plastového obalu a najemno nakrájejte. Můžete je také rozmixovat, záleží na tom, jakou chcete výslednou konzistenci pomazánky. Řapíkatý celer nakrájejte nebo rozmixujte stejně jako tyčinky.
02.
K celeru a surimi tyčinkám přidejte jogurt, majonézu, citronovou šťávu a portské víno (můžete použít cherry). Pomazánku dochuťte solí a pepřem a důkladně promíchejte. Pokud je moc hustá, přidejte jogurt nebo majonézu. Namažte na pečivo a ozdobte bylinkami, případně plátkem citronu.
K pomazánkám se nejvíc hodí čerstvé pečivo. Troufnete si na domácí bagetu nebo chleba?